NYHEDER FRA 2017

42 konfirmeret i Løjt Kirke

Årets konfirmationer har nu fundet sted i Løjt Kirke.

Se årets officielle konfirmationsbilleder her

I alt er 42 unge – 21 den 23. april og 21 den 30. april – blevet konfirmeret af Anette Jensen, Løjt sogns vikarierende sognepræst.

Konfirmanderne indledte i efteråret deres konfirmandundervisning med sognets faste præst, Ditte Sjelborg-Pedersen, der i øjeblikket er på barselsorlov.

Som vanligt blev der udvist stor opfindsomhed i valget af køretøjer til at bringe konfirmanderne til deres konfirmationsfest.

Fotos: Christian Christensen.

21 konfirmander i stormvejr

Den kraftige vind tog fat i både krøller, kjoler og jakker, da det første hold af årets konfirmander i Løjt søndag gik ind i kirken.

Anført af vikarierende sognepræst Anette Jensen, der også havde sus i præstekjolen, gik de 21 konfirmander spændte ind i en stopfyldt kirke, hvor familierne ventede lige så spændt.

Og alt gik godt og måske hurtigere, end sommerfuglene i maven havde regnet med.

Søndag den 30. april klokken 10 konfirmeres igen 21 i kirken i Løjt, og igen kan der i konfirmandhuset afleveres hilsner og lykønskninger.

Se de officielle konfirmandbilleder her

Det kimer til påskefest

Snart kimer det til påskefest i Løjt Kirke.

Til daglig fortæller de to kirkeklokker i tårnet, hvad klokken er slået, og de ringer til gudstjenester og kirkelige handlinger – det foregår automatisk.

Men tre gange om året kimes med klokkerne, og det kræver en ganske særlig Storm P.-agtig konstruktion, som kirketjener Leif Nissen har opfundet.

Den involverer et hundehalsbånd, en snor og et kosteskaft.

Halsbåndet lægges om klokkernes knebel, den bevægelige metalstang, der hænger inde i klokken og får den til at give lyd, når den slås mod klokkens sider.

Til båndet er bundet en snor, som af Leif Nissen og en af sognets ansatte på kirkegården bevæges med kosteskaftet i hurtigt tempo.

Den konstruktion og den bevægelse frembringer den særlige kimen.

Til påske kimes tre gange et kvarter påskelørdag klokken 17-18.

Til jul kimes den 24. december klokken 12.30-13.30 og til pinse pinselørdag klokken 17-18, begge gange også tre gange et kvarter.

Foto: Christian Christensen

Dåb af 5 søstre

Gennem år og dag er hundreder, ja, tusinder døbt i kirken i Løjt.

I søndags, den 2. april, fandt en ganske særlig dåb sted, da vikarierende sognepræst, Anette Jensen, døbte fem søstre på én gang.

13-årige Jasmin Sangnakorn Nielsen vil gerne konfirmeres i kirken den 30. april sammen med sine klassekammerater og skulle derfor forinden døbes.

Det ønske bredte sig til hendes små søstre, Nalin og Iris på syv og ni år, og til hendes storesøstre, Maria Lehman og Kristine Lehmann Graversen, på 28 og 30 år.

Foto: Orla Lund

Lissner sang for

Vi kender Kingo og Grundtvig, tidligere tiders salmedigtere. Men kender vi også Kaalø og Grotrian, nogle af de seneste årtiers salmedigtere?

Det kom de omkring 30, der deltog i en salmesangsaften i konfirmandhuset i Løjt i hvert fald til. Ført an af Holger Lissner, tidligere præst i Sdr. Bjert, en af de mest produktive, kendte og anvendte nulevende salmedigtere, blev de meget klogere på, hvordan de nye salmer er blevet til – og ikke mindst hvordan de lyder og synges med hjælp af organist Ole Plaugborg Jensen og kirkesanger Kirstine Bjerregaard Hansen (der her ses sammen med Holger Lissner).

Det blev en aften, hvor mange fik øjne og ører for, at også nye salmer - som de gamle - er en stor skat.